Respekter dig selv

Lever du i en stresstilstand?

Hvis vi har levet i en stresstilstand gennem længere tid, har vi ofte betalt en pris uden egentlig at være bevidst om dens omfang. Oftest afskærer vi kontakten til vores krop og følelsesliv til fordel for i stedet at kunne føle ”ro” til tanker, planer og præstationer. Vi kan ende med at opleve vores krop og følelser som forstyrrende elementer, som vi skal slukke for, for at kunne levere og nå det, vi har sat os for.

Formentlig har kroppen gennem længere tid forsøgt, at sige fra ved træthed, hjertebanken, hovedpine osv. Følelsesmæssigt kan angst, nervøsitet, stress, tristhed eller vrede opstå for at indikere, at der er noget vi bør forholde os til. Vi forsøger at ignorere de forstyrrende følelser og ubehagelige fornemmelser i kroppen, så vi kan tvinge os selv igennem det, vi har sat os for. Det kan virke i en periode, men hvis vi for længe ikke respekterer vores krop og følelsers signaler, så vender reaktionerne oftest tilbage med øget kraft i form af angstanfald, stress, vejrtrækningsproblemer, migræne, smerter, uro, utilstrækkelighedsfølelse, vrede og håbløshed.
Det påvirker i høj grad vores selvværdsfølelse, også uden at vi egentlig opdager det. Vi ignorerer jo følelserne og de kropslige reaktioner, netop for at føle os stærke. Desværre fungerer det lige omvendt, for når vi fortæller os selv, at det ikke er ok at have de fornemmelser og følelser, så vender vi os selv ryggen, gør os selv forkerte og indikerer, at vi ikke er værd at passe godt på.

Kan du nikke genkendende til ovenstående og er interesseret i at lytte og respektere dig selv mere, så tag første skridt i dag.

Respekter dig selv