Restitution

Vejen ud af stress

Restitution er det vigtigste og første middel, der skal tages i brug for at modvirke stress. Det er de små skridt i den rigtige retning, der giver effekten.

 

  • Fysisk aktivitet: En gåtur i dagslys hver dag, kan nedbringe stresshormonerne i kroppen. Gerne 30 minutter, men fem minutter er også fint. Meget hård motion skal der evt. skæres ned på, da det udløser hormoner i kroppen, der ikke er gavnlige for stressreduktionen.

 

  • Mental afslapning: Mindfulness, meditation, alfa-bølge musik eller yoga er effektive metoder til at nedbringe stressniveauet. Tøm hovedet for tanker, ved at skrive dem ned og få dem ud af systemet. Drop fjernsynet og slap af på andre måder, hvor du giver hjernen ro.

 

  • Søvn: Revurder din soverytme, få styr på din sengetid og overhold den, så du får nok timers søvn.

 

  • Andre vigtige områder: Sund kost er essentielt for den stressede krop, både fordi fordøjelsen hos en stressramt ofte har det svært, men også ift. at få tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler. Grin og sang medvirker til at vores blodtryk falder og hjælper på afstresningen. Fysisk velvære og fritid hver dag uden nogle gøremål.

Hvad gør du for at restituere og få ro?

Hvordan får du det implementeret i din hverdag?