Selvsabotage

Spænder du ben for dig selv, igen og igen?

  •  Kan du ikke få dig selv til at sige op fra et job, der stresser dig?

eller

  •  Har du svært ved at holde den kur, der gør, at du kan nå din idealvægt?

En af de største årsager til, at det er så svært, er selvsabotage.

Vi har i en tidlig alder oparbejdet modstand fra nogle af de ting, som vi er blevet tvunget til af samfundet, kulturen og familie. Vi har fået at vide, at vi skulle have et ordentligt job, tjene mange penge, finde en kæreste og få børn, klare os godt, spise sundt osv. Selvom vi ikke længere er underlagt disse autoriteter, så holder vi os selv nede med regler og forestillinger:

“Når bare jeg har det rigtige job og tjener gode penge…”

eller

“Når bare jeg vejer det rigtige…”

Selvsabotagen fungerer som vores “ven”, der hjælper os væk fra regler, forestillinger og præstationsræs. Vi saboterer os selv ved at tage en pause og dulmer med chokolade og netflix. Men desværre vil selvsabotagen ofte have mere og mere og afbrækket bliver for langt.

Din vej ud af selvsabotage er selvkærlighed. Når du mærker modstand inden i, så er det et kald til dig om, at du skal tage et kærligt valg for dig selv. Du behøver ikke leve op til det, du er blevet fortalt var rigtig eller forkert. Du behøver ikke leve op til dine forestillinger om, hvad du bør og ikke bør, for de er blot forestillinger.

Når du formår at lytte kærligt til dig selv, dine behov og ønsker, vil du opleve at din selvsabotage mindskes, da du ikke længere har brug for at holde pauser fra dit liv eller dulme.

På hvilke områder at dit liv, saboterer du dig selv?