Den nemme løsning

Når der ikke findes noget quickfix

Jeg har talt med mange mennesker, som egentlig godt ved, hvad de skal gøre, men som alligevel ikke formår at gøre noget ved det. Det er som om de venter på, at der dukker en nem løsning op, fordi det kræver alt for meget arbejde, mod og vedholdenhed at gå vejen selv.

Du kender sikkert en, der gerne vil tabe sig. Hun ved inderst inde godt, at hun skal arbejde med sin kost og motion, men bruger i stedet uanede mængder tid og penge, på at finde lige netop den pille, der kan få hende til at tabe sig i en fart.

Der er ikke altid nogen nem løsning og vi må acceptere tanken om, at nogle ting skal gøres på den krævende og langsommelige måde.

Tanken om at skulle tage den hårde vej, kan nogle gange virke mere smertefuld end bare at lade stå til. Derfor venter mange mennesker indtil deres nuværende situation er så smertefulde eller de er så pressede, at forandring er en nødvendighed for deres overlevelse. Mange finder sig i mistrivsel eller stress på arbejdspladsen mens andre lever i et usundt parforhold i alt for mange år, fordi tanken om forandring er mere skræmmende end at blive, hvor de er.

Men kære dig, du behøver ikke vente til du er på sammenbruddets rand – du kan tage et valg om at forandre dit liv, i dag!